• Καλάθι:
  • (0) προϊόντα
  • 0,00

Η οικογένεια από την αρχή

Το 1888 ξεκίνησε στην Αθήνα, από τον πατέρα του Ανδρέα Κοσκινίδη, η κατασκευή χαρτόκουτων, απλών και πολυτελείας καθώς και καραμελόχαρτων για τα ακριβότερα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας.
Το 1936, ο Ανδρέας Κοσκινίδης εγκαταστάθηκε στην καρδιά του Συντάγματος και συγκεκριμένα στην οδό Περικλέους 16 και στην συνέχεια, το 1949, μεταφέρθηκε στην οδό Λέκκα 12, με σύγχρονα για την εποχή μηχανήματα κυτιοποιίας μέχρι το 1965 οπότε και πέθανε και ανέλαβε ο μεγαλύτερος υιός του. Η επιχείρηση από το 1965 ως σήμερα λειτουργεί στην Πλάκα στην οδό Ηπίτη.

Όλα του τα παιδιά γεννήθηκαν μεταξύ του Πρώτου και του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο τελευταίος το 1943, λίγο πριν την λήξη του Δεύτερου.

Στην εταιρεία τον διαδέχτηκαν όλα τα αδέλφια. Συγκεκριμένα, τα 5 αγόρια συνεταιρίστηκαν και τα 4 κορίτσια βοηθούσαν, η κάθε μια ανάλογα με τις υποχρεώσεις της.
Η οικογένεια επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς όπως τα καλλυντικά, τα μπιζού, τα αξεσουάρ μόδας και τα χρυσά κοσμήματα.
Το 1984, ύστερα από επιτυχημένη πορεία των επιχειρήσεων και αφού ο κάθε ένας από την οικογένεια είχε αναλάβει το πόστο του, ο τελευταίος ή αλλιώς ο Βενιαμίν της οικογένειας, όπως συνηθίζουμε να λέμε, ανέλαβε τη συνέχιση της φίρμας με τα μπιζού και τα αξεσουάρ μαζί με το μεγαλύτερο αδελφό του Παναγιώτη Κοσκινίδη.
Τα άλλα αδέλφια ανέλαβαν τις υπόλοιπες δραστηριότητες δηλαδή το εργοστάσιο κυτιοποιίας, το πρατήριο συσκευασίας, τα χρυσά κοσμήματα και τα καλλυντικά.